Home » Sticky spareribs

Sticky spareribs

Heerlijke smaakvolle sticky spareribs! Alleen nog marineren, in de oven doen en op de barbecue gooien!

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet de helft ervan over de spareribs. Laat minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 120°C. Leg de spareribs met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Giet wat water op de bakplaat.
  3. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze circa 3 uur in de oven.
  4. Bestrijk de spareribs met de overgebleven marinade en leg ze op een hete barbecue. Bak de spareribs rondom goudbruin en blijf steeds wat van de marinade over de spareribs strijken tijdens het bakken, zodat er een kleverige laag ontstaat.
  5. De marinade mag mooi goudbruin kleuren, maar pas op dat de spareribs niet verbranden.

Ingrediënten

  • 1.5 kilogram spareribs
  • 2 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 milliliter sojasaus
  • 2 eetlepels rodewijnazijn

Je kunt de spareribs ook verder afmaken in de oven. Verwarm dan de oven verder tot 200°C en bestrijk de spareribs met de overgebleven marinade. Bak ze in circa 30 minuten goudbruin.
Gebruik je spareribs die al zijn gegaard? Bestrijk ze met de helft van de marinade en verhit zo op de barbecue of in de oven.

Voedingswaarden

Energie835 kcal
Koolhydraten19 g
Eiwit78 g
Vet49 g
Verzadigd vet18 g
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100, in een straal van 15 km
  • Barbecue en gas beschikbaar vanaf 15 pers.
  • Bestek en borden bijgeleverd €2,- p.p.
  • Huur barbecue inclusief schoonmaakkosten